Algemene voorwaarden

 1. Boeking en betalingsvoorwaarden
  1.1 De hoofdboeker is eindverantwoordelijk voor de afwikkeling en betaling van de gehele boeking. Alle communicatie over de boeking verloopt via de hoofdboeker. Tevens dient de hoofdboeker minimaal 18 jaar te zijn.
  1.2 Nadat u heeft geboekt ontvangt u binnen 48 uur een bevestigingsmail van de Molenwijk reizen met overige informatie en betaal instructies. Zodra de betaling is voldaan ontvangt u wederom een bevestigingsmail van uw boeking.
  1.3 Om u een plek te kunnen garanderen dient u 30 dagen voor vertrek het volledige reisbedrag te hebben voldaan. Voor informatie over betalen in termijnen kunt u contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar: info@demolewijkreizen.nl
 2. Annulering
  2.1
  Ga onbezorgd en goed verzekerd op reis, de Molenwijk reizen adviseert al haar gasten een reisverzekering om hoge kosten bij eventuele verhinderingen ect.   te voorkomen.
  2.2 Bij een annulering van 0 tot 30 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 100%. Het aanbetaalde bedrag wordt dus niet gerestitueerd. Voor het doorgeven en-of vragen van annuleringen kunt u contact met ons opnemen door een mailtje te sturen naar info@demolenwijkreizen.nl
 3.  Reisdocumenten
  3.1 Alle reizigers van de Molenwijk reizen dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. U bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk hiervoor.Bij het instappen wordt uw reisdocument gecontroleerd, indien u geen geldig reisdocument kunt tonen, mag de Molenwijk reizen u toegang tot de bus weigeren.
  3.2 Minderjarige reizigers dienen toestemming te hebben gekregen van ouder(s) en/of voogd(en). Deze schriftelijke toestemming is aan te tonen via het hiervoor bestemde formulier. Meer informatie hierover vindt u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland
 4. Opstapplaatsen- en tijden
  4.1 De busreizen zijn onder voorbehoud voorzien van diverse opstapplaatsen. Meer informatie hierover vindt u bij ons reisaanbod.
  4.2 Opstapplaatsen- en tijden zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen/vervallen indien er geen beschikbaarheid is. U wordt dan doorverwezen naar de dichtstbijzijnde beschikbare opstapplaats. In de week voor vertrek ontvangt u een e-mail met hierin de definitieve opstapplaats en –tijd. Het is de verantwoordelijkheid van de hoofdboeker om hiervan op de hoogte te zijn. Heeft u geen informatie hierover per mail ontvangen? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar: info@demolenwijkreizen.nl
  4.3 U dient uiterlijk 15 minuten voor de opgegeven opstaptijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. De Molenwijk reizen is niet aansprakelijk voor het eventueel missen van de bus.
  4.4 Tijdens de reizen worden diverse excursies georganiseerd, ook hier dient u 15 minuten voor de opgegeven opstaptijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. De bus wacht niet, dus mocht u er hoe dan ook niet in slagen om op tijd te zijn dient u op eigen gelegenheid terug naar het hotel of appartement te gaan. Zorg er daarom altijd voor dat u kunt bellen, sms’en of Whatsappen tijdens de reizen, zodat u indien nodig is contact op kan nemen met een van de reisleiders. 
 5. Bagage en aansprakelijkheid
  5.1 U mag per persoon 20 kilo bagage meenemen, houdt u rekening met beperkte bagageruimte. Alle reizigers zijn tijdens de reis zelf verantwoordelijk voor persoonlijke spullen.
  5.2 De Molenwijk reizen is niet aansprakelijk voor eventuele vermiste spullen. Mocht u toch schade, verlies of diefstal van uw bagage constateren dan bent u verplicht en verantwoordelijk om zelf aangifte te doen bij de politie en reisverzekering. Indien u dit niet doet dan loopt u het risico dat de verzekeringsmaatschappij uw declaratie niet in behandeling neemt en uw schade niet vergoedt.